Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Helder

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Den Helder biedt uitkomst! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Via deze website bieden wij bruikbare details inzake trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u online en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Den Helder.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen liggen tussen de €2550 tot wel €9100, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDen Helder | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1784
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Den Helder april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.250.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Den Helder. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.550 – €2.1004 uur
1 bocht€5.300 – €8.300€2.600 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €10.000€3.950 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€7.850 – €13.500€4.550 – €9.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Den Helder.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Den Helder is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-den-helder-1784

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Den Helder voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Den Helder binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Den Helder. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Den Helder (https://www.denhelder.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift laten installeren die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Drs. F. Bijlweg 2
 • 1784 MC, Den Helder
 • Website: www.denhelder.nl
 • E-mail: zorg@denhelder.nl
 • Telefoonnummer: 140223

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Den Helder onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere systemen introduceren en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Den Helder.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Den Helder.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan bekend om een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Den Helder binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp of Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Den Helder is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Den Helder hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 110 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie