Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langedijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Langedijk maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke adviezen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Langedijk.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2350 en €9000, inclusief installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLangedijk | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Langedijk juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Langedijk. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€5.350 – €9.500€2.700 – €6.1004,5 uur
2 bochten€5.900 – €10.200€4.100 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €14.200€4.550 – €10.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Langedijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Langedijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Veel showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-langedijk-1722

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Langedijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Langedijk door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Langedijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Langedijk (https://www.gemeentelangedijk.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift uitzoeken die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vroedschap 1
 • 1722 GX, Langedijk
 • Website: www.gemeentelangedijk.nl
 • E-mailadres: info@gemeentelangedijk.nl
 • Telefoonnummer: 0226334433

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Langedijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk model aansluit op uw wensen en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook leveren in Langedijk.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Langedijk.

Populaire merken
In Nederland zijn verschillende professionele traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal populaire traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Langedijk binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa of 123 traplift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Langedijk is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Langedijk hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 125 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie