Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuid-Scharwoude

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Zuid-Scharwoude kan u daarbij helpen! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze website bekijkt u praktische specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Langedijk.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1600 oplopend tot 9400, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Langedijk | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Zuid-Scharwoude april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het monteren van een traplift in Zuid-Scharwoude. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.850 – €2.3504 uur
1 bocht€4.550 – €9.500€3.300 – €6.5004,5 uur
2 bochten€5.950 – €10.000€4.300 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €12.900€4.850 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuid-Scharwoude.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zuid-Scharwoude is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zuid-scharwoude-1722

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zuid-Scharwoude voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Langedijk via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Langedijk. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en comfortabel zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Langedijk (https://www.gemeentelangedijk.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vroedschap 1
 • 1722 GX, Langedijk
 • Website: www.gemeentelangedijk.nl
 • E-mail: info@gemeentelangedijk.nl
 • Telefoonnummer: 0226334433

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Zuid-Scharwoude zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende systemen laten zien en adviseert u over welk model past bij uw budget en situatie. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Zuid-Scharwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Zuid-Scharwoude.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere goede traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse bekende leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer. Grote dealers van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Zuid-Scharwoude in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp of Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zuid-Scharwoude is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zuid-Scharwoude benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 125 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie