Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spanbroek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Spanbroek maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker treft u belangrijke details aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Opmeer.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1900 tot maar liefst €8400, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Opmeer | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1715
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Spanbroek juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Spanbroek. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.800 – €2.200halve dag
1 bocht€4.500 – €8.500€2.950 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.450 – €11.800€4.200 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €13.200€5.450 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Spanbroek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Spanbroek kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 45% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-spanbroek-1715

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Spanbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. montage.Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opmeer door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Opmeer. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Opmeer (https://www.opmeer.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een traplift laten monteren die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Klaproos 1
 • 1716 VS, Opmeer
 • Website: www.opmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@opmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0226363333

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Spanbroek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal opties demonstreren en vertelt welk merk/model in lijn is met uw situatie. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Spanbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Spanbroek.

Erkende merken
In ons land zijn enkele betrouwbare fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer. Bekende installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Spanbroek binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift en Smienk verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Spanbroek is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Spanbroek benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 105 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie