Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterblokker

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Oosterblokker verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina leest u handige beschrijvingen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2600 tot maar liefst €8900, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDrechterland | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1696
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Oosterblokker april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Oosterblokker. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.650 – €2.1004 uur
1 bocht€5.300 – €9.600€3.050 – €6.800Dagdeel
Twee bochten€5.950 – €10.800€3.650 – €7.800Eén dag
Spiltrap€8.150 – €12.400€5.000 – €9.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterblokker.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Oosterblokker kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oosterblokker-1696

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oosterblokker voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Drechterland. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift aanschaffen die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mail: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Oosterblokker onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties demonstreren en informeert welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Oosterblokker.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Oosterblokker.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse geschikte traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de volgende tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Heymer, Triwa, Extrema. Grote adviseurs van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Oosterblokker binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa of Heymer hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oosterblokker is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oosterblokker hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie