Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hauwert

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Hauwert maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht bekijkt u belangrijke beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten liggen tussen de €2200 tot zo’n €9800, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMedemblik | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1692
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Hauwert mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra opties als een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Hauwert. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.000€2.550 – €5.3005 uur
Twee bochten€6.500 – €10.700€4.100 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.500 – €14.200€4.850 – €9.100Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hauwert.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hauwert is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hauwert-1692

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Hauwert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Medemblik. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mailadres: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Hauwert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende systemen demonstreren en geeft aan welk type lift past voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Hauwert.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hauwert.

Professionele merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal geschikte producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Bekende installateurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Hauwert al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator & Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hauwert is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hauwert communiceert een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie