Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wognum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Wognum verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker bieden wij bruikbare gegevens wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, de werking, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Medemblik.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten variëren tussen €2350 tot maar liefst €9900, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMedemblik | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1687
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Wognum juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Wognum. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.800 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€5.400 – €8.700€2.700 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €11.900€4.250 – €7.9006 uur
Spiltrap€8.450 – €13.100€5.500 – €9.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wognum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wognum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wognum-1687

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Wognum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Medemblik. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Wognum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Wognum.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Wognum.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele erkende traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten beloven een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Minivator. Bekende wederverkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Wognum al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift + Strobbe bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wognum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wognum verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie