Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwaagdijk-Oost

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Zwaagdijk-Oost biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig de trap op en af. Via onze vergelijker treft u waardevolle adviezen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1800 en €10000, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Medemblik | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1682
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Zwaagdijk-Oost mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 incl. montage.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Zwaagdijk-Oost. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.500 – €9.200€2.800 – €6.4001/2 dag
2 bochten€6.400 – €11.700€4.250 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.000€4.750 – €10.2006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwaagdijk-Oost.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwaagdijk-Oost is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zwaagdijk-oost-1682

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zwaagdijk-Oost voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Medemblik. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Zwaagdijk-Oost zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Zwaagdijk-Oost.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Zwaagdijk-Oost.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf geschikte producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Zwaagdijk-Oost in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Otolift of 123 traplift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zwaagdijk-Oost is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zwaagdijk-Oost hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen schommelt dat tussen de 130 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie