Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Medemblik

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Medemblik kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via deze website treft u uitgebreide details omtrent trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Uiteraard kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1550 tot wel €8900, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Medemblik | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1671
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Medemblik juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Medemblik. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.750 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.700€2.750 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.550 – €10.700€4.200 – €8.000Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €14.100€4.700 – €10.5005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Medemblik.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Medemblik kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u zo 45% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-medemblik-1671

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Medemblik voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Medemblik. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Daarna bieden ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een stoellift kopen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mailadres: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Medemblik onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal liften demonstreren en geeft aan welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Medemblik.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Medemblik.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 goede traplift bouwers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten werken met een vlotte levertijd en goede after service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit enkele erkende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Medemblik binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah + 123 traplift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Medemblik is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Medemblik hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie