Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stede Broec

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Stede Broec maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze pagina treft u belangrijke adviezen m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de montagekosten, de WMO regelingen en onderhoud. Tevens kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Stede Broec.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2050 tot zo’n €8000, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteStede Broec | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Stede Broec mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Stede Broec. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.700 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.700 – €8.400€2.550 – €6.3005 uur
Twee bochten€5.950 – €10.200€4.450 – €7.9001 dag
Spiltrap€7.700 – €12.700€5.300 – €10.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stede Broec.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stede Broec kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-stede-broec-1616

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Stede Broec voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stede Broec via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Stede Broec. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Stede Broec (https://www.stedebroec.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem kiezen die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Middend 2
 • 1611 KW, Stede Broec
 • Website: www.stedebroec.nl
 • E-mailadres: gemeente@stedebroec.nl
 • Telefoonnummer: 0228510111

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Stede Broec bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en vertelt welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Stede Broec.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Stede Broec.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 populaire fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele goede producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Erkende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Stede Broec binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als ThyssenKrupp & Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Stede Broec is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Stede Broec communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie