Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grootebroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Grootebroek vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site leest u uitgebreide details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Stede Broec.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €2050 en €9500, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteStede Broec | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1614
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Grootebroek juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Grootebroek. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.650 – €2.1004 uur
1 bocht€5.400 – €9.000€3.350 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.900 – €10.800€3.850 – €7.8006 uur
Spiltrap€8.000 – €14.400€5.150 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Grootebroek.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Grootebroek kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-grootebroek-1614

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Grootebroek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stede Broec via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Stede Broec. Burgers met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Stede Broec (https://www.stedebroec.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type uitkiezen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Middend 2
 • 1611 KW, Stede Broec
 • Website: www.stedebroec.nl
 • E-mail: gemeente@stedebroec.nl
 • Telefoonnummer: 0228510111

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Grootebroek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Grootebroek.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Grootebroek.

Bekende merken
In ons land zijn diverse erkende merken met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten focussen zich op een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Grootebroek binnen een paar weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Acorn of Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Grootebroek is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Grootebroek werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie