Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Venhuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Venhuizen biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker treft u handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2050 tot maar liefst €9300, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Drechterland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1606
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Venhuizen mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Venhuizen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.650 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.400€2.700 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.500€4.350 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.500 – €12.100€5.150 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Venhuizen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Venhuizen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-venhuizen-1606

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Venhuizen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Drechterland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mail: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Venhuizen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Venhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Venhuizen.

Bekende merken
In ons land zijn 5 goede traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Grote installateurs van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Venhuizen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift & Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Venhuizen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Venhuizen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie