Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jisp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Jisp verschaft u die mogelijkheid! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand treft u waardevolle details inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Wormerland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1550 tot wel €8000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Wormerland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Jisp april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Jisp. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.850 – €2.2504 uur
1 bocht€5.350 – €8.100€2.750 – €5.500halve dag
2 bochten€5.800 – €10.900€4.500 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €13.300€5.050 – €10.900Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Jisp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Jisp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-jisp-1546

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Jisp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wormerland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Wormerland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wormerland (https://www.wormerland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koetserstraat 3
 • 1531 NX, Wormerland
 • Website: www.wormerland.nl
 • E-mailadres: postbus@over-gemeenten.nl
 • Telefoonnummer: 0756512100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Jisp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Jisp.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Jisp.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende professionele traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf populaire leveranciers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Jisp binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Handicare + Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Jisp is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Jisp werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie