Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostknollendam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Oostknollendam biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zorgeloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina leest u handige tips wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Wormerland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €2600 tot maar liefst €10100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWormerland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1534
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Oostknollendam mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Oostknollendam. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.550 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.200€2.700 – €6.200halve dag
Twee bochten€5.550 – €10.000€4.350 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€7.850 – €12.800€5.150 – €10.0001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oostknollendam.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oostknollendam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oostknollendam-1534

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Oostknollendam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wormerland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Wormerland. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wormerland (https://www.wormerland.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model aanschaffen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koetserstraat 3
 • 1531 NX, Wormerland
 • Website: www.wormerland.nl
 • E-mailadres: postbus@over-gemeenten.nl
 • Telefoonnummer: 0756512100

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Oostknollendam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Oostknollendam.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Oostknollendam.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele professionele producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Minivator, Extrema, Platinum. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Oostknollendam binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator of TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oostknollendam is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oostknollendam verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie