Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westknollendam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Westknollendam maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. In het volgende overzicht bieden wij nuttige informatie omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Zaanstad.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2550 & €8500, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZaanstad | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1525
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Westknollendam mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Westknollendam. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.550 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.550 – €8.600€2.700 – €6.700halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.500€4.500 – €7.0006 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.900€4.650 – €9.5006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Westknollendam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westknollendam kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 50% op de nieuwprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-westknollendam-1525

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westknollendam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zaanstad. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift uitzoeken die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mail: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Westknollendam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere opties laten zien en adviseert welk model in lijn is met de situatie en het budget. Veel showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Westknollendam.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Westknollendam.

Bekende merken
In ons land zijn enkele bekende traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn diverse geschikte producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Westknollendam binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator of Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Westknollendam is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Westknollendam benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie