Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zaanstad

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Zaanstad biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl leest u praktische informatie t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u online op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Zaanstad.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1900 en €8800, inclusief montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZaanstad | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Zaanstad mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.700.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Zaanstad. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.600 – €2.300halve dag
1 bocht€4.750 – €9.400€3.250 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.550 – €11.700€4.050 – €8.0001 dag
Spiltrap€7.700 – €12.200€4.700 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zaanstad.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zaanstad is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zaanstad-1544

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zaanstad voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zaanstad. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitzoeken die rijmt met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mailadres: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Zaanstad subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte modellen demonstreren en vertelt welk model rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften monteren in Zaanstad.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Zaanstad.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal geschikte merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele populaire traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Zaanstad binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp + Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zaanstad is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zaanstad verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie