Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koog aan de Zaan

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Koog aan de Zaan verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder moeite de trap op en af. Op deze pagina vindt u nuttige informatie omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe het werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Zaanstad.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1900 tot wel €8900, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZaanstad | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1541
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Koog aan de Zaan april 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Koog aan de Zaan. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.700 – €2.300halve dag
1 bocht€4.650 – €8.300€3.200 – €6.100halve dag
2 bochten€6.200 – €10.500€4.450 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€8.150 – €13.500€5.400 – €10.7006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Koog aan de Zaan.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Koog aan de Zaan kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-koog-aan-de-zaan-1541

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Koog aan de Zaan voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief montage. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zaanstad. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of direct een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mailadres: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Koog aan de Zaan subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende liften introduceren en geeft aan welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. De meeste showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Koog aan de Zaan.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Koog aan de Zaan.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse populaire traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Triwa. Erkende specialisten van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Koog aan de Zaan binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn + Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Koog aan de Zaan is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Koog aan de Zaan hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie