Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wormerveer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Wormerveer maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina leest u belangrijke gegevens met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Zaanstad.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1650 tot maar liefst €9800, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZaanstad | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1521
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Wormerveer april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel treft u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Wormerveer. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.650 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.300€3.050 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.700 – €10.500€3.550 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.100€4.550 – €9.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wormerveer.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wormerveer is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wormerveer-1521

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Wormerveer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zaanstad. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type laten plaatsen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mail: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Wormerveer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u passende systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Wormerveer.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Wormerveer.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten werken met een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele erkende producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Wormerveer binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wormerveer is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wormerveer hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 105 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie