Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift de Woude

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in de Woude verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bieden wij bruikbare gegevens ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Castricum.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1950 en €10000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Castricum | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1489
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift de Woude juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in de Woude. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€5.400 – €9.300€3.400 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.050 – €11.600€3.750 – €7.8006 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.600€5.500 – €10.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in de Woude.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in de Woude kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u tot wel 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-de-woude-1489

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in de Woude voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Castricum d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Castricum. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Castricum (https://www.castricum.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift laten installeren die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1902 CA, Castricum
 • Website: www.castricum.nl
 • E-mailadres: gemeentebestuur@castricum.nl
 • Telefoonnummer: 140251

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO de Woude lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In deze tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in de Woude.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met goede leveranciers van trapliften in de Woude.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele bekende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Betrouwbare wederverkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist kan u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in de Woude binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp en TipTop verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in de Woude is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in de Woude verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 105 KG tot 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie