Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift West-Graftdijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in West-Graftdijk biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide tips wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Uiteraard kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2350 oplopend tot 9400, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Alkmaar | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
WMO Beslissingstermijn16 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift West-Graftdijk juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.950 of meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in West-Graftdijk. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.550 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.300€3.150 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €11.400€4.400 – €7.8006 uur
Wenteltrap€8.500 – €12.700€5.550 – €10.8006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in West-Graftdijk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in West-Graftdijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-west-graftdijk-1486

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in West-Graftdijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alkmaar. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Aansluitend ontvangt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem selecteren die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mailadres: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO West-Graftdijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften laten zien en adviseert u over welk soort lift matcht met uw wensen en budget. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in West-Graftdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in West-Graftdijk.

Professionele merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse erkende leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Gerenommeerde installateurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in West-Graftdijk binnen een paar weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Handicare & TipTop verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in West-Graftdijk is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in West-Graftdijk communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 115 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie