Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Rijp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in De Rijp verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl bieden wij handige tips omtrent trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 oplopend tot 8900, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAlkmaar | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1483
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift De Rijp april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in De Rijp. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.750 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.000€3.300 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €10.400€3.850 – €7.0006 uur
Wenteltrap€8.200 – €14.400€5.250 – €9.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Rijp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Rijp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-de-rijp-1483

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Rijp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. montage.Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Alkmaar. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 16 weken. Daarna krijgt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem kiezen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO De Rijp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw wensen en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in De Rijp.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in De Rijp.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele populaire traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan verschillende populaire traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in De Rijp binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Platinum + RecentLift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Rijp is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in De Rijp communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie