Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosthuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Oosthuizen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u handige gegevens m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO en onderhoud. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1900 tot wel €9300, incl. montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEdam-Volendam | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1474
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Oosthuizen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.500.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Oosthuizen. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.800€2.800 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.900€4.500 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.450 – €13.700€5.450 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosthuizen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oosthuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oosthuizen-1474

Wat is een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oosthuizen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Edam-Volendam. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een model laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mail: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Oosthuizen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en informeert welk model rijmt met uw wensen en budget. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Oosthuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Oosthuizen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Grote dealers van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Oosthuizen binnen één tot twee weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Acorn of Strobbe hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oosthuizen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oosthuizen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 115 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie