Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westbeemster

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Westbeemster verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze webpagina kunt u aan de slag met nuttige adviezen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Beemster.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2200 tot maar liefst €9500, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBeemster | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1464
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Westbeemster mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van twee zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Westbeemster. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.500 – €8.900€3.350 – €5.6005 uur
Twee bochten€5.600 – €11.100€4.200 – €8.0001 dag
Draaiende trap€7.700 – €12.400€4.950 – €10.9006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Westbeemster.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Westbeemster is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-westbeemster-1464

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westbeemster voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.600.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beemster met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Beemster. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Beemster (https://www.beemster.net).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een stoellift uitkiezen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Purmersteenweg 42
 • 1441 DM, Beemster
 • Website: www.beemster.net
 • E-mail: loketwmo@purmerend.nl
 • Telefoonnummer: 0299452555

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Westbeemster vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere modellen demonstreren en informeert welk type lift past voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Westbeemster.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Westbeemster.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende professionele ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse goede traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Westbeemster binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn & PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Westbeemster is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Westbeemster hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard fluctueert dat tussen de 130 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie