Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijdewormer

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Wijdewormer vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zonder risico en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze site kunt u aan de slag met belangrijke gegevens met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de prijzen, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Wormerland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten liggen tussen de €2500 oplopend tot 9100, incl. installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWormerland | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1456
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Wijdewormer juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het monteren van een traplift in Wijdewormer. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.600 – €8.200€2.700 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.500 – €11.900€3.550 – €7.8001 dag
Wenteltrap€8.250 – €13.100€5.100 – €10.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wijdewormer.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Wijdewormer kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschafwaarde. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wijdewormer-1456

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Wijdewormer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wormerland via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Wormerland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Wormerland (https://www.wormerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koetserstraat 3
 • 1531 NX, Wormerland
 • Website: www.wormerland.nl
 • E-mailadres: postbus@over-gemeenten.nl
 • Telefoonnummer: 0756512100

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Wijdewormer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte opties introduceren en vertelt welke uitvoering rijmt met uw wensen en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht staan fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Wijdewormer.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Wijdewormer.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal betrouwbare fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Wijdewormer binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Handicare en Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wijdewormer is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wijdewormer hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 135 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie