Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ilpendam

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Ilpendam maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website bieden wij waardevolle beschrijvingen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Waterland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1550 & €10100, incl. montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaterland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Ilpendam mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450 of meer.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Ilpendam. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.700 – €2.300halve dag
1 bocht€4.900 – €8.800€2.500 – €5.9005 uur
2 bochten€6.050 – €11.700€4.200 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.600 – €12.400€4.550 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ilpendam.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Ilpendam is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 60% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ilpendam-1452

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ilpendam voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenluxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waterland. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mail: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Ilpendam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere systemen demonstreren en vertelt welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook liften monteren in Ilpendam.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Ilpendam.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten verzekeren een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 geschikte leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Ilpendam binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare of Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ilpendam is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ilpendam benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie