Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leimuiden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Leimuiden vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u veilig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker vindt u waardevolle informatie ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2500 en €9000, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteKaag en Braassem | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode1433
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Leimuiden mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verschaffen we een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Leimuiden. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.600 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.750 – €9.300€2.750 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.600€4.400 – €7.6001 dag
Draaiende trap€8.500 – €14.200€5.500 – €10.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Leimuiden.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leimuiden is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-leimuiden-1433

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Leimuiden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. montage.De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Kaag en Braassem. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een type laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Leimuiden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende opties tonen en informeert welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Leimuiden.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Leimuiden.

Goede merken
In uw regio zijn diverse geschikte merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten werken met een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal erkende ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Grote installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Leimuiden binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Extrema beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Leimuiden is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Leimuiden benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie