Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amstelhoek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Amstelhoek verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl leest u waardevolle tips ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de (montage)kosten, de WMO en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2200 & €8300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Ronde Venen | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1427
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Amstelhoek mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Amstelhoek. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.800€2.500 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.400€3.550 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €13.800€4.800 – €10.9001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Amstelhoek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Amstelhoek kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u tot wel 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-amstelhoek-1427

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Amstelhoek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief montage. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Ronde Venen. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een prettige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem uitzoeken die rijmt met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mailadres: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Amstelhoek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal mogelijkheden tonen en adviseert u over welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vindt u winkels en producenten die ook liften installeren in Amstelhoek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Amstelhoek.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende grote leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Populaire (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Amstelhoek binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als ThyssenKrupp & Smienk beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Amstelhoek is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Amstelhoek verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen schommelt dat tussen de 125 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie