Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Muiderberg

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Muiderberg maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bieden wij bruikbare details omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Gooise Meren.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 & €8200, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Gooise Meren | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1399
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Muiderberg mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.200 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Muiderberg. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.750 – €2.300halve dag
1 bocht€4.800 – €9.400€3.350 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.450 – €10.500€4.200 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.400 – €13.400€5.000 – €9.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Muiderberg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Muiderberg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-muiderberg-1399

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Muiderberg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gooise Meren d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gooise Meren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gooise Meren (https://www.gooisemeren.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift aanschaffen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brinklaan 35
 • 1404 EP, Gooise Meren
 • Website: www.gooisemeren.nl
 • E-mail: gemeente@gooisemeren.nl
 • Telefoonnummer: 352070000

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Muiderberg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere uitvoeringen laten zien en vertelt welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Muiderberg.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Muiderberg.

Professionele merken
In uw regio zijn vijf bekende fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers hanteren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal professionele leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Extrema, Heymer, Platinum. Betrouwbare aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Muiderberg binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Platinum of Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Muiderberg is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Muiderberg communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie