Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gooise Meren

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Gooise Meren maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website vindt u uitgebreide beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de tarieven, de WMO en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Gooise Meren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1750 tot maar liefst €8500, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGooise Meren | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1403
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Gooise Meren mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Gooise Meren. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.600 – €2.250halve dag
1 bocht€5.100 – €8.100€3.300 – €6.600Dagdeel
2 bochten€6.300 – €11.200€4.400 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.100 – €14.200€5.000 – €9.4006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gooise Meren.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gooise Meren kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-gooise-meren-1403

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Gooise Meren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gooise Meren door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Gooise Meren. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Gooise Meren (https://www.gooisemeren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift laten monteren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brinklaan 35
 • 1404 EP, Gooise Meren
 • Website: www.gooisemeren.nl
 • E-mailadres: gemeente@gooisemeren.nl
 • Telefoonnummer: 352070000

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Gooise Meren onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom/dealer in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende systemen laten zien en geeft aan welk soort lift past bij uw situatie. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Gooise Meren.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Gooise Meren.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf populaire ontwikkelaars aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten bieden een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere populaire leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Gooise Meren al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn of 123 traplift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Gooise Meren is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gooise Meren hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie