Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weesp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Weesp vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u nuttige informatie ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Weesp.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €1600 en €8400, incl. installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Weesp | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Postcode1382
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Weesp april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.700 incl. montage.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Weesp. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.650 – €2.300halve dag
1 bocht€5.250 – €8.700€2.950 – €6.500halve dag
Twee bochten€6.000 – €10.000€4.300 – €7.0006 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.800€4.900 – €9.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Weesp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Weesp kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-weesp-1382

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Weesp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. montage.Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weesp door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Weesp. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Weesp (https://www.weesp.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kopen die matcht met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 70a
 • 1380 BD, Weesp
 • Website: www.weesp.nl
 • E-mail: info@weesp.nl
 • Telefoonnummer: 0294491391

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Weesp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en vertelt welk type lift past in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Weesp.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Weesp.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 bekende ontwikkelaars met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende dealers van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Weesp binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa of PractiComfort verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Weesp is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Weesp hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 135 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie