Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hilversum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Hilversum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Hieronder kunt u aan de slag met handige specificaties betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Hilversum.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1950 & €10100, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hilversum | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1216
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Hilversum mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Hilversum. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.850 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.900€2.800 – €6.8005 uur
2 bochten€5.750 – €10.400€3.700 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€7.500 – €12.300€4.550 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hilversum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hilversum is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hilversum-1216

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Hilversum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hilversum binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hilversum. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hilversum (https://www.hilversum.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminastraat 1-19
 • 1221 CN, Hilversum
 • Website: www.hilversum.nl
 • E-mailadres: wwzloket@hilversum.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Hilversum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen laten zien en informeert welk type lift past past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Hilversum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hilversum.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse professionele producenten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum. Grote dealers van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Hilversum al binnen 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare + Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hilversum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hilversum werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie