Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ouder-Amstel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Ouder-Amstel vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Ouder-Amstel.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2400 en €9700, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Ouder-Amstel | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Ouder-Amstel mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.650 of meer.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Ouder-Amstel. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.850 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.500 – €9.400€2.600 – €5.2005 uur
Twee bochten€6.000 – €10.900€4.300 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€8.050 – €12.700€4.500 – €10.9001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ouder-Amstel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ouder-Amstel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u tot wel 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ouder-amstel-1191

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ouder-Amstel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ouder-Amstel met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Ouder-Amstel. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ouder-Amstel (https://www.ouder-amstel.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Diedrick van Haarlemstraat 3
 • 1191 AX, Ouder-Amstel
 • Website: www.ouder-amstel.nl
 • E-mail: info@wmoloket-ouderamstel.nl
 • Telefoonnummer: 0204722159

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Ouder-Amstel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal systemen laten zien en adviseert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Ouder-Amstel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Ouder-Amstel.

Goede merken
In Nederland zijn 5 geschikte fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken werken met een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf grote fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum. Populaire aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Ouder-Amstel binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Platinum en RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ouder-Amstel is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ouder-Amstel hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie