Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ouderkerk aan de Amstel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Ouderkerk aan de Amstel kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website treft u handige details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Ouder-Amstel.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1600 en €10100, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Ouder-Amstel | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Ouderkerk aan de Amstel april 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.450 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Ouderkerk aan de Amstel. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.850 – €2.3504 uur
1 bocht€4.600 – €8.600€3.250 – €6.5005 uur
Twee bochten€5.700 – €11.700€4.150 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€8.550 – €13.200€5.150 – €10.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ouderkerk aan de Amstel.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ouderkerk aan de Amstel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ouderkerk-aan-de-amstel-1191

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Ouderkerk aan de Amstel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ouder-Amstel binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ouder-Amstel. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ouder-Amstel (https://www.ouder-amstel.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift kopen die rijmt met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Diedrick van Haarlemstraat 3
 • 1191 AX, Ouder-Amstel
 • Website: www.ouder-amstel.nl
 • E-mail: info@wmoloket-ouderamstel.nl
 • Telefoonnummer: 0204722159

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Ouderkerk aan de Amstel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende uitvoeringen introduceren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Ouderkerk aan de Amstel.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Ouderkerk aan de Amstel.

Populaire merken
In ons land zijn 5 professionele merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Platinum, Minivator, Extrema. Bekende installateurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Ouderkerk aan de Amstel binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Stannah & Strobbe hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ouderkerk aan de Amstel is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ouderkerk aan de Amstel benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 115 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie