Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwanenburg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Zwanenburg vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Hieronder kunt u aan de slag met waardevolle adviezen m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2350 tot zo’n €9600, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Haarlemmermeer | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1161
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Sadler

Kosten traplift Zwanenburg mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Zwanenburg. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.800 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.200 – €8.600€2.550 – €6.600halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.200€4.450 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€8.500 – €13.300€5.200 – €10.800Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwanenburg.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Zwanenburg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-zwanenburg-1161

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Zwanenburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem laten monteren die voldoet aan uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Zwanenburg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Zwanenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Zwanenburg.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende populaire fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende bekende producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Zwanenburg in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare + Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zwanenburg is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zwanenburg benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 100 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie