Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uitdam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Uitdam maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Onderstaand vindt u belangrijke tips inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Waterland.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 tot wel €9300, inclusief installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Waterland | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1154
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Uitdam mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 of meer.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Uitdam. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€4.550 – €9.000€2.700 – €5.300halve dag
2 bochten€6.450 – €11.300€4.150 – €8.0006 uur
Spiltrap€7.600 – €13.300€5.100 – €9.1005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Uitdam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Uitdam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-uitdam-1154

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Uitdam voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. montage.Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waterland. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een traplift uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel een WMO-melding doen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mail: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Uitdam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal opties demonstreren en adviseert welk soort lift past bij uw woning en budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Uitdam.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Uitdam.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende populaire ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten beloven een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Extrema, Heymer. Betrouwbare installateurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Uitdam binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa en RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Uitdam is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Uitdam benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 130 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie