Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Monnickendam

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Monnickendam verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Waterland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1800 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWaterland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1141
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Monnickendam april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Monnickendam. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.850 – €2.1504 uur
1 bocht€5.450 – €9.800€3.050 – €5.500Dagdeel
Twee bochten€6.250 – €10.300€3.600 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.400€4.800 – €9.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Monnickendam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Monnickendam is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-monnickendam-1141

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Monnickendam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Waterland. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem uitkiezen die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk aanmelden voor de WMO? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mailadres: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Monnickendam vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften demonstreren en adviseert u over welk model aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Monnickendam.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Monnickendam.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele erkende leveranciers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan bekend om een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere professionele producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Monnickendam binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Triwa + Strobbe hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Monnickendam is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Monnickendam hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie