Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schiphol

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Schiphol maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Hieronder kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen inzake trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €2300 tot zo’n €8800, incl. installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1118
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Schiphol mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.500 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Schiphol. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.600 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.500€3.500 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €11.600€4.000 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.900€5.400 – €9.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schiphol.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schiphol kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-schiphol-1118

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Schiphol voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een type laten plaatsen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Schiphol lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende systemen laten zien en adviseert u over welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Schiphol.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Schiphol.

Erkende merken
In ons land zijn diverse goede merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten bieden een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Schiphol binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Platinum en Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schiphol is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Schiphol hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 110 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie