Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amsterdam-Duivendrecht

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Amsterdam-Duivendrecht verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u op een veilige manier en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website kunt u aan de slag met waardevolle adviezen betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Ouder-Amstel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1700 tot wel €8700, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOuder-Amstel | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Amsterdam-Duivendrecht juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.050 of meer.
 • Extra opties als een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Amsterdam-Duivendrecht. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.650 – €2.300halve dag
1 bocht€5.250 – €8.200€2.850 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.550 – €11.400€3.550 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.750 – €12.800€5.550 – €10.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Amsterdam-Duivendrecht.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Amsterdam-Duivendrecht kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-amsterdam-duivendrecht-1114

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Amsterdam-Duivendrecht voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ouder-Amstel binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ouder-Amstel. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ouder-Amstel (https://www.ouder-amstel.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem kopen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Diedrick van Haarlemstraat 3
 • 1191 AX, Ouder-Amstel
 • Website: www.ouder-amstel.nl
 • E-mail: info@wmoloket-ouderamstel.nl
 • Telefoonnummer: 0204722159

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Amsterdam-Duivendrecht onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte systemen tonen en geeft aan welk model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Amsterdam-Duivendrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Amsterdam-Duivendrecht.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken werken met een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Triwa. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Amsterdam-Duivendrecht al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp + TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Amsterdam-Duivendrecht is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Amsterdam-Duivendrecht verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 135 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie