Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Toornwerd

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Toornwerd maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bieden wij handige informatie met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1850 & €8400, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLoppersum | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Toornwerd april 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Toornwerd. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.650 – €2.150halve dag
1 bocht€4.600 – €9.400€2.950 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €11.900€4.400 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.200 – €13.800€5.350 – €10.1001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Toornwerd.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Toornwerd is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-toornwerd-9994

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Toornwerd voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Loppersum. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mail: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Toornwerd subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften tonen en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vergelijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Toornwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Toornwerd.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele populaire traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken beloven een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende bekende ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe. Bekende wederverkopers van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Toornwerd binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Platinum + Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Toornwerd is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Toornwerd hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie