Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Middelstum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Middelstum biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1600 tot zo’n €8000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLoppersum | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9991
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Middelstum maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.500 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Middelstum. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.650 – €2.150halve dag
1 bocht€5.150 – €8.700€3.100 – €5.6004,5 uur
2 bochten€6.500 – €10.200€4.300 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €14.200€5.100 – €9.600Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Middelstum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Middelstum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-middelstum-9991

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Middelstum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Loppersum. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een lift laten plaatsen die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel hulp aanvragen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mail: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Middelstum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal mogelijkheden introduceren en adviseert welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Middelstum.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Middelstum.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende producenten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere betrouwbare fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Middelstum binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp of Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Middelstum is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Middelstum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie