Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loppersum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Loppersum vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos de trap op en af. Op deze site treft u belangrijke tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2600 tot maar liefst €8000, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLoppersum | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Loppersum mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens zijn er extra kosten voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Loppersum. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.650 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.550 – €8.600€2.800 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €10.600€3.850 – €7.2001 dag
Wenteltrap€7.600 – €13.300€4.650 – €9.900Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Loppersum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Loppersum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-loppersum-9919

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Loppersum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Loppersum. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem uitkiezen die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Loppersum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Loppersum.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met goede leveranciers van trapliften in Loppersum.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 betrouwbare fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Loppersum binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah & Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Loppersum is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Loppersum benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie