Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Garrelsweer

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Garrelsweer vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met handige gegevens aangaande trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2450 tot maar liefst €9500, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Loppersum | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Garrelsweer maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.900 of meer.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Garrelsweer. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€5.400 – €8.000€2.650 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €11.700€4.150 – €7.1001 dag
Wenteltrap€8.000 – €12.500€5.500 – €9.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Garrelsweer.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Garrelsweer kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-garrelsweer-9918

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Garrelsweer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Loppersum. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model kiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Garrelsweer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en informeert u over welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Garrelsweer.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Garrelsweer.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf grote merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Bekende specialisten van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Garrelsweer al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah + Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Garrelsweer is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Garrelsweer benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie