Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeerijp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Zeerijp maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website treft u bruikbare details over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, technische details, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2600 tot maar liefst €9800, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2023 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Loppersum | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9914
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Zeerijp april 2023

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Zeerijp. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€4.900 – €8.900€2.550 – €5.2005 uur
2 bochten€5.850 – €11.800€3.650 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.550 – €13.700€4.750 – €10.8006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zeerijp.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zeerijp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zeerijp-9914

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Zeerijp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Loppersum. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een type kiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mail: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Zeerijp zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk model past bij uw wensen en budget. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Zeerijp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zeerijp.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Zeerijp binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals ThyssenKrupp + TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zeerijp is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zeerijp communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie