Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Spijk verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bieden wij praktische informatie inzake trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1600 en €8900, incl. installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDelfzijl | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9909
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Spijk april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.450.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Spijk. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.600 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.250 – €8.000€3.350 – €6.500Dagdeel
2 bochten€6.400 – €11.800€3.800 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.950 – €12.700€5.050 – €10.900Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Spijk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Spijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-spijk-9909

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Spijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Delfzijl. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mail: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Spijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Spijk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Spijk.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende erkende ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan bekend om een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Spijk binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah + 123 traplift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Spijk is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Spijk hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal ligt dat tussen de 125 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie