Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bierum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Bierum kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u weer zelf en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2350 tot maar liefst €8300, incl. montage.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDelfzijl | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Bierum maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.550 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Bierum. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.700 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €9.200€3.150 – €5.600Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €11.100€3.550 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €13.700€5.400 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bierum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bierum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u al snel 60% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bierum-9906

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Bierum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Delfzijl. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model selecteren die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mail: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Bierum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen introduceren en adviseert welk merk/model matcht met uw situatie. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Bierum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bierum.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 grote traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer, Triwa. Betrouwbare dealers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Bierum in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn & Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bierum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bierum werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie