Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Krewerd

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Krewerd maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u weer zelf en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze website bieden wij bruikbare details aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1900 oplopend tot 10000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDelfzijl | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9904
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Krewerd april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Krewerd. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.700 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.100 – €9.100€3.300 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€5.550 – €11.000€3.700 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €14.300€4.750 – €9.800Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Krewerd.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Krewerd is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-krewerd-9904

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Krewerd voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Delfzijl. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een lift kiezen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Krewerd zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en vertelt welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Krewerd.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Krewerd.

Erkende merken
In ons land zijn vijf populaire leveranciers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten werken met een snelle montage en goede after service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse populaire fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Krewerd al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator + PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Krewerd is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Krewerd hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie