Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Saaksum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Saaksum biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, de unieke werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2250 en €9200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerkwartier | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9886
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Saaksum april 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Saaksum. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.800€2.950 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €10.000€4.150 – €7.8006 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.500€5.250 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Saaksum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Saaksum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-saaksum-9886

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Saaksum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een lift uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Saaksum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften introduceren en vertelt welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Saaksum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Saaksum.

Populaire merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare merken met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Gerenommeerde dealers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Saaksum al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare en Extrema bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Saaksum is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Saaksum hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG en 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie