Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kommerzijl

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Kommerzijl maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker bekijkt u bruikbare beschrijvingen inzake trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1650 tot wel €8300, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerkwartier | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9882
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Kommerzijl april 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Kommerzijl. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.600€2.550 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.400€3.700 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €14.400€5.550 – €9.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kommerzijl.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kommerzijl kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-kommerzijl-9882

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kommerzijl voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model kiezen die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Kommerzijl lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire opties laten zien en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Kommerzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Kommerzijl.

Populaire merken
In ons land zijn vijf betrouwbare leveranciers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten focussen zich op een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse bekende producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Betrouwbare aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Kommerzijl binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator of Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kommerzijl is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kommerzijl benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie