Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gerkesklooster

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Gerkesklooster kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1600 tot wel €10200, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Achtkarspelen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Gerkesklooster april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Gerkesklooster. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.400 – €8.000€2.650 – €5.3005 uur
Twee bochten€5.650 – €10.300€4.500 – €7.5001 dag
Wenteltrap€8.250 – €14.500€4.650 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gerkesklooster.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gerkesklooster kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-gerkesklooster-9873

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Gerkesklooster voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift laten installeren die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Gerkesklooster zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen demonstreren en adviseert welk type lift past matcht met uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Gerkesklooster.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gerkesklooster.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele geschikte producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Grote wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Gerkesklooster in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp & 123 traplift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Gerkesklooster is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gerkesklooster werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 110 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie