Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lutjegast

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Lutjegast biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze site kunt u aan de slag met handige beschrijvingen over trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schommelen tussen €2600 oplopend tot 10100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9866
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Lutjegast maart 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Lutjegast. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.800 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.950 – €8.300€2.700 – €5.5004,5 uur
2 bochten€5.900 – €11.200€4.400 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.000€5.550 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lutjegast.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lutjegast kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lutjegast-9866

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Lutjegast voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift kiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Lutjegast vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte liften tonen en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Lutjegast.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Lutjegast.

Professionele merken
In ons land zijn enkele erkende traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse grote ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Lutjegast binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Acorn of PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lutjegast is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lutjegast hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 135 KG en 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie